This is the translated version of the original article: Event ID 500: Windows Diagnostics Performance

Primjenjuje se


Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Vista, Windows 7

Detalji

Proizvod

Windows operativni sustav

ID

500

Izvor

Microsoft-Windows-dijagnostika-izvedbe

Verzija

6.1

Poruka

Desktop Window Manager doživljava teške natjecanje resursa.

Scenarij: Desktop Window Manager odaziv je degradiran.


Desktop sastav obavlja Desktop Window Manager (DWM) . Kroz desktop sastav, DWM omogućuje Windows Aero vizualne efekte na desktopu uz razne mogućnosti, kao što su staklene prozorskih okvira, 3-D prozor tranzicijske animacije, Windows Flip, Windows Flip3D i visoke rezolucije podršku.

Windows Aero je grafičko korisničko sučelje i zadana tema u većini izdanja sustava Windows Vista i Windows 7, operacijskih sustava. Također je dostupan u sustavu Windows
Server 2008/R2, ali nije omogućen po defaultu. Njegovo ime je akronim za autentični, energična, reflektirajuće, a otvoren. Namijenjen da bude čišći i snažniji, učinkovitiji i više estetski ugodan korisničko sučelje od ranije koristi temu (Luna), što uključuje i prosvjetljenje, live sličice, ikona, animacije i oku bombon.

Izazvati

Event ID 500 je prvenstveno uzrokovan nad korištenjem grafičkom podsustavu, koji je pod kontrolom od strane Desktop Window Manager (dwm.exe) procesa.  To bi moglo biti povezano s sljedećim pitanjima:

  •  Grafički prikaz drivere ne mogu biti u potpunosti kompatibilan s Windows Display Driver Model.
  •  Značajka Windows Aero možda neće funkcionirati ako se računalni resursi su nedovoljno s obzirom na trčanje visok broj pozadini aplikacije.

Korisnik Akcija

Provjerite sa svojim grafički prikaz proizvođača za Ažurirane upravljačke programe kako bi bili sigurni da li se koristi upravljačke programe koji su certificirani od strane Windows Hardware Quality Labs (WHQL) .

Trčanje alate kao što su Task Manager, Process Explorer i msinfo32 skupiti podatke o vašem sustavu i da se identificiraju programa i upravljačkih programa koje ste instalirali. Provjerite sa svojim neovisna hardvera (IHV) kako bi se osiguralo da imate najviše up-to-date vozača za prikaz adaptera.


Dodatni resursi

Windows Vista Display Driver Model Dizajn Vodič - http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff570593.aspx